Ons assortiment

Sinds de overname van de handelsactiviteiten van Van der Hoff Zuivel, in 2015, is Kaashandel van der
Stok dé importeur van Franse stuks kaasjes binnen Nederland. Door het dagelijkse contact met de
leveranciers op Rungis, de groothandelsmarkt bij Parijs, zijn wij als eerste op de hoogte van het
actuele aanbod. Deze goede relatie resulteert in het feit, dat wij een groot assortiment tegen de
scherpste prijs kunnen leveren.


Het aanbod bestaat o.a. uit reguliere stuks kaasjes, luxere specialiteiten en de lekkerste bergkazen.
Onze klantenkring bestaat uit (grotere) groothandels, ambulante handelaren, de kaasspeciaalzaken
en de retail.

Castellou

Deze bloemvormige kaas heeft een gemengde korst. Door zowel de korst te laten rijpen als witschimmelkaas en te wassen met pekelwater ontstaat deze gecombineerde korst waaraan de Castellou zijn smaak dankt.

Productnaam: Castellou
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Gewassen korstkaas
Melksoort: Koe

 

Langres

Langres is en gewassen korstkaas. De korst is kleverig en heeft een zeer uitgesproken smaak en geur. Dit kaasje wordt tijdens het rijpen niet gekeerd waardoor dit kaasje een holle bovenkant heeft. Hier wordt tijdens de rijping Marc de Bourgogne of Champagne ingegoten waardoor de drank in de zuivel trekt. De kaas is gemaakt van volle koemelk waardoor de smaak intens, zacht en romig is. 

Productnaam: Langres
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Gewassen korstkaas
Melksoort: Koe
Petit tourtain

Pertit tortain is een kaasje dat wordt gerijpt als witschimmel en later wordt gewassen in een bad van pekelwater. Dit maakt dat het kaasje een gecombineerde korst krijgt. Het zuivel is licht pittig.

Productnaam: Petit tourtain
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Gewassen korstkaas
Melksoort: Koe
Saint Paulin

Saint Paulin is een roodgewassen korstkaas. Deze kaas wordt gemaakt van volle gepasteuriseerde koemelk. Dit kaasje is een zusje van de Port salut. Dit kaasje is met z'n zachte, romige smaak onmisbaar op een kaasplankje. 

Productnaam: Saint Paulin
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Gewassen korstkaas
Melksoort: Koe
Le mouillotin

Le mouillotin is een type gerijpte port salut. Heerlijk pikant van smaak. 

Productnaam: Le mouillotin
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Gewassen korstkaas
Melksoort: Koe
Reblochon

Reblochon is een gewassen korstkaas. De kaas wordt geproduceerd in de Haute-Savoie, het Alpengebied in Frankrijk. Reblochon wordt gemaakt van volle rauwe koemelk. Deze kaasjes rijpen in een rijpingskelder waar het circa 12 graden is op planken van plaatselijke dennen. Het resultaat is een kaasje met een romige, volle, smeuige smaak. 

Productnaam: Reblochon
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Roodgewassen korstkaas
Melksoort: Koe

 

Pont l'Éveque

Pont l'Éeveque is een gewassen korstkaas dat oorspronkelijk uit het Normandische plaatsje Pont L 'eveque komt. Dit kaasje ligt 2 dagen in een ruimte van 22 graden. Daar wordt hij regelmatig gekeerd om de wei weg te laten lopen. Daarna wordt hij gedroogd en gaat hij in een pekelbad. Als hij gezouten is wordt de kaas gewassen en geborsteld.Daarna moet het kaasje nog zo'n anderhalve maand rijpen. 

Productnaam: Pont l'Éveque
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Gewassen korstkaas
Melksoort: Koe
Kernhem

Dit kaasje van Hollandse bodem met een gewassen korst is ontwikkeld door het Nederlands instituut voor zuivelonderzoek in Ede. Kernhem is een milde gewassen korstkaas met een licht pittige, romige smaak en een halfzacht plakkerig zuivel.

Productnaam: Kernhem
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Gewassen korstkaas
Melksoort: Koe
Le bon dormois

Le bon dormois is een licht gewassen korstkaas uit de Vogezen. Zachte zuivel, pittig van smaak. 

 

Productnaam: Le bon dormois
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Gewassen korstkaas
Melksoort: Koe
Le coq de bruyère

Le coq de bruyère is een zacht Frans witschimmel kaasje. Het zuivel is licht pittig. 

Productnaam: Le coq bruyère
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witschimmel
Melksoort: Koe
Brie fleur de pré

Brie Fleur de pré is een Franse witte korst kaas. Heerlijk zacht en romig van smaak. 

Productnaam: Brie fleur de pré
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witte korst kaas
Melksoort: Koe

 

Brique

Brique is een kaasje in de vorm van een plat 'baksteentje' (Brique). Dit kaasje heeft een fijn korstje van witschimmel dat eetbaar is. Het zuivel is zacht en romig.  

Productnaam:  Brique
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witte korst kaas
Melksoort: Koe
Silene

Silene is een Frans witschimmel kaasje met een zachte romige zuivel. Dit kaasje is dan ook zacht van smaak.

Productnaam: Silene
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witschimmel
Melksoort: Koe
L' Ovale crémeux Bio

L' Ovale crémeux bio is een zachte camembert gemaakt met biologische melk. 

Productnaam: L 'Ovale crémeux bio
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witschimmel kaasje
Melksoort: Koe
Fromage der ducs

Fromage des ducs is een witte korst kaas uit Normandië. Het zuivel is zacht en romig. Qua smaak zit dit kaasje tussen een brie en camembert in.  

Productnaam: Fromage des ducs
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witte korstkaas
Melksoort: Koe
Vacherin Mont d'Or

Deze heerlijke milde rauwmelkse seizoenskaas (verkrijgbaar van september tot maart) is een feest op tafel. Voor dit kaasje wordt namelijk wintermelk gebruikt van koeien aan het Massif du Mont d’Or, op de grens van Zwitserland en Frankrijk. De smaak is licht pittig en ook de sparrenschors, waarin het kaasje is gerijpt proef je goed terug. Als het kaasje rijp is, is het goed te gebruiken als lepelkaasje, doe het kaasje even in de oven met wat kuiden en je hebt een heerlijke fondue. 

Productnaam: Vacherin Mont d'Or
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witte korstkaas
Melksoort: Koe
Saint Thibaud

Saint Thibaud is een Franse witschimmel. Dit kaasje met z'n eetbare korst is zacht van zuivel en daardoor smeuïg en romig van smaak. 

Productnaam: Saint Thibaud
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witte korstkaas
Melksoort: Koe
Le rustique

Le rustique is een witte korstkaas. Deze kaas mag officieel geen cambembert genoemd worden omdat cambembert kleiner moet zijn. De korst is dun en bekleed met een fijne witflora (witte schimmel korst). Het zuivel van deze witte korstkaas gaat lopen zodra het kaasje aangesneden wordt. 

Productnaam: Le rustique
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witte korstkaas
Melksoort: Koe
Le viex druide

Le viex Druide is een licht pittige witte korstkaas. 

Productnaam: Le Vieux Druide
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witschimmel
Melksoort: Koe
Carre trois ecus

Dit witschimmel kaasje is heerlijk romig en zacht van smaak.

Productnaam: Carre trois ecus
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witschimmelkaas
Melksoort: Koe
Boursault

Boursalt heeft een wit zuivel en een licht oranje/witte korst. Door de toevoeging van room is dit kaasje zeer zacht en romig. 

Productnaam: Boursault 
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witschimmel
Melksoort: Koe
Cabochon d'Anjou

Cabochon d'Anjou is een romig witschimmel kaasje. Met een klein en dun wit korstje die naarmate het kaasje rijpt een beetje indeukt. Het zuivel is zacht en romig en daarmee is ook de smaak erg zacht. 

Productnaam: Cabochon d'Anjou
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witschimmel
Melksoort: Koe
Le sans Culotte

Le sans culotte is een romige schapenbrie. Het zuivel van dit kaasje is zacht en romig. 

Productnaam: Le sans Culotte
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Schapenbrie
Melksoort: Schaap
Le brebiou des Pyrénées

Le brbiou des Pyrénées is een Zuid Franse zachte schapenkaas. Het kaasje heeft een dunne korst en hele zachte zuivel. Drink bij dit kaasje een lekkere rode wijn. 

Productnaam: Le brebiou des Pyrénées
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witschimmel schapenkaas
Melksoort: Schaap
Bleu d'auvergne

Bleu d'auvergne is afkomstig uit de Auvergne, Zuid Frankrijk, waar de grond rijk is aan kalium en fosfor. Hierdoor krijgt de melk een speciaal karakter. Samen met het speciale karakter van de melk en de mooie gelijkmatige blauwe aderen heeft dit kaasje een kruidige en pikante smaak. 

Productnaam:                     Bleu d'Auvergne                     
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Blauwe kaas
Melksoort: Koe
Bleu de Graven

Bleu de Graven is een romige Hollandse kaas met blauwschimmel. De kaas is romig van smaak en de blauwschimmel is duidelijk aanwezig maar niet overheersend. Dit kaasje is een genot op een kaasplank maar ook in gerechten is dit kaasje goed te gebruiken.  

Productnaam: Bleu de Graven
Soort kaas: Half harde kaas
Type kaas: Hollandse blauwschimmel
Melksoort: Koe
Fromage bleu

Fromage Bleu is één van de weinige blauwschimmelkaasjes die een witte korst heeft. De combinatie van de romige, zachte witte korst en de pittige blauwschimmel maakt dat dit een geliefd kaasje is. 

Productnaam:                     Bresse Bleu                      
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Blauwe kaas
Melksoort: Koe

 

RocheBaron

RocheBaron is een romige kaas met een natuurlijke korst van eetbare as. Het romige zuivel is gevuld met blauwader plekken.Het unieke van deze kaas is,dat hij als één van de weinige blauwader kaasjes uitloopt als je deze aansnijdt. 

Productnaam: RocheBaron
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Blauwschimmel kaas
Melksoort: Koe
Saint Agur

Saint Agur is een romige Franse blauwader, die opvalt door z'n romige karakter en de pittige blauwadersmaak. Doordat Saint Agur bereidt is met koemelk is deze kaas een stuk milder dan de roquefort.  

Productnaam: saint Agur
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Blauwschimmel kaas
Melksoort: Koe
Roquefort

Roquefort is bereid met 100% rauwe schapenmelk. Door de rijping in de grot van Combalou ontstaat een bijzondere smaak. 

Productnaam: Roquefort
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Blauwschimmel kaas
Melksoort: Schaap
Pecorino Romano

Pecorino Romano is een (half) harde Italiaanse schapenkaas met een droge, pittige smaak. Deze kaas is geschikt voor in de keuken (om te raspen) maar is ook heerlijk bij een goed glas rosé of een volle rode wijn. 

Productnaam: Pecorino Romano
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: (half) Harde kaas
Melksoort: Schaap
Sainte maure de Touraine

Sainte Maure de Touraine is heel bijzonder geitenkaasje. De geitenmelk wordt na ontvangst licht aangezuurd met stremsel, het stremmingsproces duurt ongeveer 24 uur. Daarna wordt de wrongel heel voorzichtig in de vorm gegoten. Dit om het kaasje zo min mogelijk te breken. Uit de vorm wordt de kaas gezouten en met houtskool-as bestoven. Hierna start de rijping. De rijping van dit kaasje vindt plaats bij een temperatuur van ongeveer 11 graden en een vochtigheidsgraad van 90% en duurt maximaal 10 dagen.  Zo krijgt de kaas een lichte, grijs-blauwachtige schimmel laag op de korst. 

Kenmerkend voor dit kaasje is het roggestrootje dat in de lengte in het midden zit. Dit roggestrootje is bedoeld om het afgieten van het vocht uit de kaas beter te laten verlopen.

Dit kaasje is heerlijk in en een salade maar blinkt ook uit op een kaasplank. Drink er een heerlijke volle witte wijn bij, bijvoorbeeld een heerlijke Sauvignon blanc en het genieten kan beginnen!

Productnaam: Sainte Maure de Touraine
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Blauwschimmel kaas
Melksoort: Geit
La Bouygette

La Bouygette is een heerlijk kaasje uit pure, verse geitenmelk. Doordat dit kaasje op een artisanale (ambachtelijke) manier gemaakt wordt is ieder exemplaar uniek. Het zuivel is zacht, romig en fris. 

Productnaam: La Bouygette
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Zachte kaas
Melksoort: Geit
Crottin de pays

Crottin de pays is een vers, wit geitenkaasje. Het witte zuivel rijpt van onder de korst naar de kern toe. Het zuivel is zacht en licht pittig. 

Productnaam:                              Crottin de pays                         
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Half hard
Melksoort: Geitenkaas

 

Chavroux

Cavroux is een zacht en fris geitenkaasje. Dit kaasje, in de vorm van een boomstam, is perfect gerijpt waardoor het kaasje een heerlijke romige smaak heeft. Dit kaasje is heerlijk in combinatie met rood fruit, in een salade of zelfs warm.

Productnaam: Chavroux
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Zachte kaas
Melksoort: Geit

 

Aramis

Dit bijzondere geitenkaasje is een heerlijk romig kaasje dat bedekt is met een natuurlijk en eetbaar laagje as. Hierdoor krijgt een kaasje een heerlijke volle, romige smaak, 

Productnaam: Aramis
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Geitenkaas
Melksoort: Geit
Saint loupe sur thouet

Sur loupe sur thouet is een bijzonder geitenkaasje. Dit kaasje is bedekt met een natuurlijk en eetbaar laagje as. Hierdoor smaakt het kaasje pikant. Dit kaasje is heerlijk op een kaasplank of door de salade. 

Productnaam: Saint loupe sur thouet
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Geitenkaas
Melksoort: Geit
Fromage de Chevre

Dit platte geitenkaasje heeft een typische, zachte, zoetachtige smaak. 

Productnaam: Fromage de Chevre
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Geitenkaas
Melksoort: Geit
Boerenkaas Jong Belegen

Boerenkaas is kaas die op de boerderij gemaakt wordt. Dit gebeurt op een traditionele, ambachtelijke manier. De boer gebruikt voor deze kazen verse melk, rechtstreeks van de koe. De melk krijgt géén hittebehandeling, zoals bij fabriekskaas wel het geval is (pasteuriseren). De in deze 'rauwe' melk nog aanwezige bacteriën geven de boerenkaas zijn karakteristieke, krachtige smaak.

Productnaam:          Boeren Speciaal
Soort kaas: Hollandse kaas- Boerenkaas
Leeftijd: ca. 8 weken
Gewicht: ca. 12 of 16 kg

 

Boerenkaas Belegen

Boerenkaas is kaas die op de boerderij gemaakt wordt. Dit gebeurt op een traditionele, ambachtelijke manier. De boer gebruikt voor deze kazen verse melk, rechtstreeks van de koe. De melk krijgt géén hittebehandeling, zoals bij fabriekskaas wel het geval is (pasteuriseren). De in deze 'rauwe' melk nog aanwezige bacteriën geven de boerenkaas zijn karakteristieke, krachtige smaak.

Productnaam:          Boeren Belegen
Soort kaas: Hollandse kaas- Boerenkaas
Leeftijd: ca. 5 maanden
Gewicht: ca. 12 of 16 kg

 

Boerenkaas Extra Belegen

Boerenkaas is kaas die op de boerderij gemaakt wordt. Dit gebeurt op een traditionele, ambachtelijke manier. De boer gebruikt voor deze kazen verse melk, rechtstreeks van de koe. De melk krijgt géén hittebehandeling, zoals bij fabriekskaas wel het geval is (pasteuriseren). De in deze 'rauwe' melk nog aanwezige bacteriën geven de boerenkaas zijn karakteristieke, krachtige smaak.

Productnaam:          Boeren Extra Belegen
Soort kaas: Hollandse kaas- Boerenkaas
Leeftijd: ca. 8-9 maanden
Gewicht: ca. 12 of 16 kg

 

Grand Cru

Deze kaas van de boerderij is er één om je vingers bij af te likken. De boer heeft ervoor gekozen om deze kaas te thermiseren. Dit betekend dat de melk verwarmd wordt boven de 40°C graden maar onder de 72°C graden blijft. Deze warmtebehandeling zorgt ervoor dat de kaas rijpt maar niet zijn romige smaak verliest.

Productnaam:          Grand Cru
Soort kaas: Hollandse kaas- Boerenkaas
Leeftijd: ca. 10 maanden
Gewicht: ca. 12 of 16 kg

 

Oude Boerenkaas

Boerenkaas is kaas die op de boerderij gemaakt wordt. Dit gebeurt op een traditionele, ambachtelijke manier. De boer gebruikt voor deze kazen verse melk, rechtstreeks van de koe. De melk krijgt géén hittebehandeling, zoals bij fabriekskaas wel het geval is (pasteuriseren). De in deze 'rauwe' melk nog aanwezige bacteriën geven de boerenkaas zijn karakteristieke, krachtige smaak.

Oude boerenkaas is een kaas die >12 maanden gerijpt is. De romige boerenkaas heeft een mooie zoutkristal en is pikant van smaak.

Productnaam:          Oude Boerenkaas
Soort kaas: Hollandse kaas- Boerenkaas
Leeftijd: ca.30 maanden
Gewicht: ca. 12 of 16 kg

 

Tynjethaler

Tynjethaler is een bijzondere boerenkaas van Friese grond. De Tynjethaler is heerlijk romig van smaak en iets zoet met een knipoog naar de Zwitserse Alpen.  Deze kaas is heerlijk op een boterham, bijzonder lekker op een kaasplank maar ook heerlijk als kaasfondue.  

Productnaam:          Tynjethaler
Soort kaas: Boerenkaas
Leeftijd: ca. 8 wkn
Gewicht: ca.10 kg
Boerenkaas met Fenegriek

Deze smaakvolle kaas is een combinatie van romige kaas met de kruidige smaak van fenegriek. Fenegriek heeft een zoete, walnootachtige smaak. Doordat de kaas nog niet zo lang gerijpt is komt de smaak van de fenegriek goed uit de verf. Deze kaas is heel smaakvol op de boterham maar misschien nog wel lekkerder op een kaasplank. 

Productnaam:          Boerenkaas met Fenegriek
Soort kaas: Hollandse kaas- Boerenkaas
Leeftijd: Ca. 10 wkn
Gewicht: Ca. 8 kg
Napolitano/boerenkaas met Italiaanse kruiden

De smaakvolle kaas is een combinatie van heerlijke romige boerenkaas waar paprika, tomaat en olijf aan toegevoegd is. Doordat deze kaas nog niet zo lang gerijpt is en dus zacht van smaak is, komt de smaak van deze kruiden goed tot zijn recht. 

Productnaam:         Napolitano
Soort kaas: Hollandse- boerenkaas
Leeftijd: Ca. 10 wkn
Gewicht: Ca. 8 kg 
Tartufo

Tartufo is een heerlijke Hollandse boerenkaas met stukjes echte Italiaanse zomertruffel. Hierdoor krijgt de kaas een opwindende, aardse aroma. Deze kaas is dan ook een echte aanwist op de kaasplank.

Productnaam:          Tartufo
Soort kaas: Hollandse kaas- Boerenkaas
Leeftijd: ca.10 wkn
Gewicht: ca. 4 kg of 8 kg

 

Sedurre

Sedurre is een Hollandse boerenkaas vol met Italiaanse kruiden zoals; truffel, knoflook,tomaat, olijven en basilicum. Krachtige Hollandse boerenkaas met Italiaans temperament.

Productnaam:          Sedurre
Soort kaas: Hollandse kaas- Boerenkaas
Leeftijd: ca. 10 weken
Gewicht: ca. 12 kg

 

Rookkaas

Deze heerlijke Goudse kaas is romig van smaak met intense rookgeur en-smaak

Productnaam:         Rookkaas
Soort kaas: Hollandse kaas
Leeftijd: ca.8-10 weken
Gewicht: ca. 5 kg
Goudse Jonge kaas

Doordat deze kaas slechts 4 weken heeft gerijpt is deze kaas zacht en smeuïg. De kaas is gemaakt van 100% hollandse melk.    Deze kaas is een echte Hollandse specialiteit.

Productnaam:          Jonge kaas
Soort kaas: Goudse kaas
Leeftijd: 4 weken
Gewicht: ca.12 kg

 

Goudse Jong Belegen kaas

Een romig,milde echte Goudse kaas. De opvallend milde smaak komt tot stand doordat de kaas gegarandeerd op authentieke wijze met 100% zuivere Noord Hollandse melk is bereid. De kaas is 4 weken langer gerijpt dan jonge kaas. Daarom is de smaak iets intenser dan jonge kaas. Deze kaas is een echte Hollandse specialiteit.

Productnaam: Jong Belegen
Soort kaas: Goudse kaas
Leeftijd: 8-10 weken
Gewicht: ca. 12 kg

 

Goudse Belegen kaas

Goudse Belegen kaas is een belegen kaas met een rijping van 16-20 weken. Bereid uit Hollandse melk waardoor deze kaas romig blijft. Deze kaas is een echte Hollandse specialiteit.

Productnaam:          Belegen kaas
Soort kaas: Goudse kaas
Leeftijd: 16-20 weken
Gewicht: ca.12 kg

 

Goudse Extra belegen kaas

Een intens pittige Goudse extra belegen kaas die minimaal 6 maanden gerijpt is. en heeft daardoor een intense, pittige smaak. Deze kaas is een echte Hollandse specialiteit.

Productnaam:          Extra belegen
Soort kaas: Goudse kaas
Leeftijd: 6-8 maanden
Gewicht: ca.12 kg

 

Goudse Oud snijbare kaas

Deze oude kaas heeft door de rijping van weken een mooie volle pikante smaak gekregen. Hier en daar een kleine zoutkristal maar nog wel goed snijbaar. Deze kaas is een echte Hollandse specialiteit.

Productnaam:          Oud Snijbare kaas
Soort kaas: Goudse kaas
Leeftijd: 12 maanden
Gewicht: ca.12 kg

 

Goudse Overjarige kaas

Goudse overjarige kaas is een kaas die langer dan een jaar gerijpt is. Daardoor heeft de kaas een sterke, pikante smaak. Deze Goudse kaas is een echt Hollandse specialiteit.

Productnaam:          Overjarige kaas
Soort kaas: Goudse kaas
Leeftijd: ca. 36 maanden
Gewicht: ca.12 kg

 

Gouwenaar Pikant

Gouwenaar Pikant is een licht pikante kaas met minder zout en minder vet. In tegenstelling van veel 35+ kazen heeft deze kaas een heerlijke pikante en een beetje een nootachtige smaak.

Productnaam:          Gouwenaar Pikant
Soort kaas: Hollandse kaas 35+
Leeftijd: ca. 5 mnd.
Gewicht: ca. 12 kg

 

Goudse 30+ jong Belegen

Goudse jong Belegen 30+ is een romige zachte kaas met minder zout en minder vet.

 

Productnaam:          Goudse Jong Belegen 30+
Soort kaas: Hollandse kaas
Leeftijd: ca. 8-10 wkn
Gewicht: ca. 12 kg

 

Goudse 30+ Extra belegen

Goudse extra belegen 30+ is een kaas met minder zout en minder vet. Doordat deze kaas langer gerijpt is heeft deze kaas hier en daar al een zoutkristal, daardoor is de kaas pikant van smaak.

Productnaam:          Goudse Extra Belegen 30+
Soort kaas: Hollandse kaas
Leeftijd: ca.8 mnd
Gewicht: ca. 12 kg

 

Oude Dorpkaas

Oude Dorpkaas is een Noord-Hollandse kaas van een ruim een jaar oud. Doordat deze kaas ruim 12 maanden op de planken ligt te rijpen krijgt de kaas een karakteristieke smaak. Deze kaas is goed snijbaar en heeft hier en daar een zoutkristal. Lekker voor op de boterham maar misschien nog wel lekkerder op de kaasplank.

Productnaam:          Oude Dorpkaas
Soort kaas: Noord-Hollandse
Leeftijd: ca. 12 maanden
Gewicht:  
Jonge Geitenkaas

Deze geitenkaas is gemaakt van 100% geitenmelk. Geitenkaas is witter van kleur dan koeienmelk. Dit komt doordat geiten alle caroteen (bevat oranje kleurtof) omzetten in vitamine A . Geienmelk bevat minder lactose waardoor mensen met een lactose-intolerantie vaak wel geitenmelkproducten kunnen eten. Ook zijn de vetmoleculen in geitenmelk kleiner dan bij koeienmelk waardoor geitenkaas licht verteerbaar is. 

De jonge geitenkaas is 4 weken gerijpt en is heerlijk zacht en romig van smaak. 

Productnaam: Jonge geitenkaas
Soort kaas: Hollandse Geitenkaas
leeftijd: ca. 4 weken
Gewicht: ca. 10 kg

 

Jong Belegen Geitenkaas

Deze geitenkaas is gemaakt van 100% geitenmelk. Geitenkaas is witter van kleur dan koeienmelk. Dit komt doordat geiten alle caroteen (bevat oranje kleurtof) omzetten in vitamine A . Geienmelk bevat minder lactose waardoor mensen met een lactose-intolerantie vaak wel geitenmelkproducten kunnen eten. Ook zijn de vetmoleculen in geitenmelk kleiner dan bij koeienmelk waardoor geitenkaas licht verteerbaar is. 

De jonge Belegen geitenkaas is ca. 8 weken gerijpt en is heerlijk zacht en romig van smaak. 

Productnaam: Jonge Belegen geitenkaas
Soort kaas: Hollandse Geitenkaas
leeftijd: ca.8 weken
Gewicht: ca. 10 kg

 

Belegen Geitenkaas

Deze geitenkaas is gemaakt van 100% geitenmelk. Geitenkaas is witter van kleur dan koeienmelk. Dit komt doordat geiten alle caroteen (bevat oranje kleurtof) omzetten in vitamine A . Geienmelk bevat minder lactose waardoor mensen met een lactose-intolerantie vaak wel geitenmelkproducten kunnen eten. Ook zijn de vetmoleculen in geitenmelk kleiner dan bij koeienmelk waardoor geitenkaas licht verteerbaar is. 

De Belegen geitenkaas is ca. 16-20 weken gerijpt en heeft een pikant karakter. 

Productnaam: Belegen geitenkaas
Soort kaas: Hollandse Geitenkaas
leeftijd: ca. 16-20 weken
Gewicht: ca. 10 kg
Oude Geitenkaas

Deze geitenkaas is gemaakt van 100% geitenmelk. Geitenkaas is witter van kleur dan koeienmelk. Dit komt doordat geiten alle caroteen (bevat oranje kleurtof) omzetten in vitamine A . Geienmelk bevat minder lactose waardoor mensen met een lactose-intolerantie vaak wel geitenmelkproducten kunnen eten. Ook zijn de vetmoleculen in geitenmelk kleiner dan bij koeienmelk waardoor geitenkaas licht verteerbaar is. 

De oude geitenkaas is lang gerijpt waardoor er een mooie zoutkristal in zit.

Productnaam: Oude geitenkaas
Soort kaas: Hollandse Geitenkaas
leeftijd: ca.12 maanden
Gewicht: ca. 10 kg
Geitenkaas fenegriek

Deze geitenkaas is gemaakt met 100% geitenmelk. Aan deze kaas worden fenegriekzaadjes toegevoegd, waardoor het kaasje een noot-achtige smaak krijgt.

Productnaam:          Geitenkaas fenegriek
Soort kaas: Hollandse geitenkaas
Leeftijd: ca. 6 weken
Gewicht: ca. 4 kg

 

Geitenkaas brandnetel

Deze geitenkaas is gemaakt met 100% geitenmelk. Aan deze kaas worden brandnetelblaadjes toegevoegd, hierdoor krijgt de kaas een pikante smaak.

Productnaam:          Geitenkaas brandnetel
Soort kaas: Hollandse geitenkaas
Leeftijd: ca.6 weken
Gewicht: ca. 4 kg

 

Geitenkaas italiaanse kruiden

Deze geitenkaas is gemaakt met 100% geitenmelk. Aan deze kaas wordt paprika, knoflook, tomaat en olijf toegevoegd zodat de kaas een Italiaans karakter krijgt.

Productnaam:          Geitenkaas italiaanse kruiden
Soort kaas: Hollandse geitenkaas
Leeftijd: ca.6 weken
Gewicht: ca. 4 kg

 

Nagelkaas

Friese Nagelkaas is een echte Friese specialiteit. Deze kaas is gemaakt in een kanter model. Dat wil zeggen dat de kaas aan een kant rond, en aan een kant recht is. Aan deze kaas wordt kruidnagel, zout en komijn toegevoegd. De toevoeging van kruidnagel aan de kaas een heel eigen karakter.

Productnaam: Friese Nagelkaas
Soort kaas: Goudse kaas
Leeftijd: ca. 8 maanden
Gewicht: ca. 14 kg
Jonge Komijne Kaas

Komijne kaas is een lekkere Goudse kaas met een volle karakteristieke smaak. Bij de bereiding van deze kaas wordt komijnzaad aan de wrongel toegevoegd waardoor de kaas een kruidige smaak krijgt.

 

Productnaam:          Jonge Komijne kaas
Soort kaas: Goudse kaas
Leeftijd: ca. 4 weken
Gewicht: ca.12 kg

 

Belegen Komijne Kaas

Komijne kaas is een lekkere Goudse kaas met een volle karakteristieke smaak. Bij de bereiding van deze kaas wordt komijnzaad aan de wrongel toegevoegd waardoor de kaas een kruidige smaak krijgt.

 

Productnaam:          Belegen Komijne kaas
Soort kaas: Goudse kaas
Leeftijd: ca. 16-20 weken
Gewicht: ca.12 kg

 

Oude Komijne Kaas

Komijne kaas is een lekkere Goudse kaas met een volle karakteristieke smaak. Bij de bereiding van deze kaas wordt komijnzaad aan de wrongel toegevoegd waardoor de kaas een kruidige smaak krijgt.

 

Productnaam:          Oude Komijne kaas
Soort kaas: Goudse kaas
Leeftijd: ca. 12 maanden
Gewicht: ca.12 kg

 

Maasdammer

Maasdammer is een goudse kaas met grote gaten. Aan deze kaas wordt een natuurlijk melkzuurbacterie toegevoegd. Deze bacterie scheidt een gas af dat zorgt voor bubbels in de stollende kaas. Die bubbels zijn, als je de kaas opensnijdt de gaten in de kaas. Maasdammer heeft een milde, zachte en een beetje een nootachtige smaak. 

Productnaam:          Maasdammer
Soort kaas: Goudse kaas
Leeftijd: ca. 8 wkn
Gewicht: ca.13 kg
Hollandse schapen kaas

Deze schapenkaas is gemaakt van 100% pure schapenmelk. Ideaal voor mensen die geen koemelk  kunnen verdragen. Dit kaasje is jong belegen en is zacht en romig van smaak.

Productnaam:                              Hollandse Schapen kaas                    
Soort kaas: Hollandse kaas
Leeftijd: ca. 6 wkn
Gewicht: ca.5 kg

 

Man Chego

De Manchego is een harde Spaanse schapenkaas. De melk voor de bereiding is afkomstig van het "La Mancha" schaap. Het zuivel heeft kleine gaatjes en is vaak wat geler van kleur. De Manchego is heeft een beschermde status AOP. De Manchego heeft de vorm van een tonnetje en is herkenbaar aan de bruin bewerkte korst. De korst wordt beschermd met was, olijfolie of plastic. Zelfs op oude leeftijd heeft de kaas een zoete nootachtige smaak.

Productnaam:          Manchego
Soort kaas: Spaanse schapenkaas
Leeftijd: ca. 9 maanden of 12 maanden
Gewicht: ca. 3 kg

 

Arina Geitenkaas Light

Arina geitenkaas light is 100% geitenkaas. Deze kaas is gemaakt van halfvolle melk. Minder vet maar wel vol van smaak. Heerlijk op brood.  

Productnaam:     Arina Geitenkaas Light
Soort kaas:  Geitenkaas
Leeftijd:  
Gewicht: Ca. 4 kg. 
Hommage Bleu

Hommage Bleu is een heerlijke Hollandse geitenkaas met blauwschimmel. Een romige kaas waar de blauwschimmel niet overheersend is. Heerlijk met een glas rode wijn of een lekkere port. 

Productnaam:          Hommage Bleu
Soort kaas: Geitenkaas
Leeftijd:  
Gewicht: ca. 4 kg
Mouton

Mouton is een heerlijke romige hollandse kaas met 100% schapenmelk. Zacht en romig van smaak. Heerlijk voor op de boterham maar zelfs als lekkernij op de kaasplank misstaat deze kaas niet. 

Productnaam:      Mouton Schapenkaas
Soort kaas: Schapenkaas
Leeftijd:  
Gewicht: Ca. 4 kg
Mouton

Mouton is een heerlijke romige hollandse kaas met 100% schapenmelk. Dt kaasje heeft al wat langer op de planken kunnen rijpen waardoor het kaasje al zoutkristalletje heeft. Lekker pikant van smaak dus. 

Productnaam:      Mouton Schapenkaas
Soort kaas: Schapenkaas
Leeftijd:  
Gewicht: Ca. 3 kg
Geitenkaas truffel

Deze heerlijke kaas van 100% geitenmelk is extra smaakvol gemaakt door het toevoegen van echte stukjes Italiaanse zomertruffel. Door deze toevoeging krijgt de kaas een heerlijke karakterestieke smaak. Heerlijk op brood of op de kaasplank. 

Productnaam:          Geitenkaas truffel
Soort kaas: Hollandse geitenkaas
Leeftijd: ca.6 weken
Gewicht: ca. 5 kg
Grana Padano

Grana Padano is herkenbaar aan het ingebrande logo op de korst. De melk is afkomstig uit een groot aantal omschreven Italiaanse gebieden. De kaas wordt het hele jaar gemaakt. Deze kaas smelt goed en wordt daarom ook vaak gebruikt om over een gerecht te raspen. Dit geeft je gerecht een lekkere pikante smaak.

Productnaam:          Grana Padano
Soort kaas: Harde, Italiaanse schapenkaas
Leeftijd: ca. 16 maanden
Gewicht: ca. 35 kg

 

Parmigiano Reggiano

De harde Parmigiano Reggiano is de enige echte parmezaanse kaas en de beste die er verkrijgbaar is. Deze kaas wordt geproduceerd van rauwe melk waarbij de gedeeltelijk afgeroomde avondmelk vermengd wordt met de volle ochtendmelk.Tijdens de rijping wordt de kaas regelmatigd gedraaid en geborsteld. Dit is nodig voor een betere kwaliteit.  Na 18 maanden wordt iedere kaas opnieuw gekeurd en wordt het merk in de korst gebrand. Daarna gaan de kazen naar de im-of export waar de kazen verder rijpen.

Productnaam:          Parmigiano Reggiano
Soort kaas: Harde Italiaanse kaas
Leeftijd: ca.18 maanden
Gewicht: ca. 35 kg

 

Appenzeller

Appenzeller is met z'n kruidige smaak misschien wel één van de beste bewaarde geheimen van Zwitserland. De basis van Appenzeller is een natuurlijke, krachtige rauwe melk en een rijpingstijd van ongeveer 3 maanden. In Appenzell wordt deze kaas nog op traditionele wijze gemaakt.

Productnaam: Appenzeller
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: (Half) Harde kaas
Melksoort: Koe
Tête de Moine, AOP

Tête de Moine is een bijzonder Zwitsers kaasje, ook bekend als 'krulkaas'. De koeien grazen het malse gras in het Zwitserse Juragebergte. Hierdoor ontwikkelt dit kaasje een subtiele aroma's tijdens rijping op dennenhouten planken. Dit kaasje wordt gekrult met een zogenoemde Girolle®. Door de Tête de Moine met dit toetsel te schaven krijg je mooie krullen. 

Productnaam: Tête de Moine
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Half harde kaas
Melksoort: Koe
Biologische kaas Jong Belegen

Wanneer over biologische veeteelt gesproken wordt, houft dit in dat voor de productie van voedsel rekening gehouden wordt met dierenwelzijn, milieu en natuurlijke kringloopprocessen. Al deze genoemde punten zijn van toepassing bij het  maken van deze heerlijke kaas. Deze biologische jong belegen kaas voldoet aan al deze eisen. De koeien die deze melk hebben gegeven hebben veel ruimte in de stal en gaan vaak en lang naar buiten. In deze kaas zitten geen chemische geur-,kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Deze kaas geeft er alle reden toe om (h)eerlijk te genieten. (Meer info:www.biokaaskinderdijk.nl) 

Productnaam:          Jong Belegen
Soort kaas: Biologische kaas
Leeftijd: ca. 8 wkn
Gewicht: ca.15 kg
Biologische kaas Belegen

Wanneer over biologische veeteelt gesproken wordt, houft dit in dat voor de productie van voedsel rekening gehouden wordt met dierenwelzijn, milieu en natuurlijke kringloopprocessen. Al deze genoemde punten zijn van toepassing bij het  maken van deze heerlijke kaas. Deze biologische belegen kaas voldoet aan al deze eisen. De koeien die deze melk hebben gegeven hebben veel ruimte in de stal en gaan vaak en lang naar buiten. In deze kaas zitten geen chemische geur-,kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Deze kaas geeft er alle reden toe om (h)eerlijk te genieten. (Meer info:www.biokaaskinderdijk.nl)

Productnaam:          Belegen
Soort kaas: Biologische kaas
Leeftijd: ca.16-20 wkn
Gewicht: ca. 15 kg
Biologische kaas Extra Belegen

Wanneer over biologische veeteelt gesproken wordt, houft dit in dat voor de productie van voedsel rekening gehouden wordt met dierenwelzijn, milieu en natuurlijke kringloopprocessen. Al deze genoemde punten zijn van toepassing bij het  maken van deze heerlijke kaas. Deze biologische extra belegen kaas voldoet aan al deze eisen. De koeien die deze melk hebben gegeven hebben veel ruimte in de stal en gaan vaak en lang naar buiten. In deze kaas zitten geen chemische geur-,kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Deze kaas geeft er alle reden toe om (h)eerlijk te genieten. (Meer info:www.biokaaskinderdijk.nl) 

Productnaam: Extra Belegen 
Soort kaas: Biologische kaas
Leeftijd: ca. 8 mnd
Gewicht: ca. 12 kg
Pesto Verde

Pesto Verde is een spannend kaasje. De kaas is grasgroen van kleur en bijzonder van smaak. De pestokaas is gemaakt met verse basilicum en knoflook. Dit maakt de kaas krachtig en vol romig van smaak.

Productnaam: Basiron Pesto Verde
Soort kaas: Hollandse kaas
Leeftijd: ca. 10 wkn
Gewicht: ca. 4 kg

 

Pesto Piccante

Pesto Piccante is een spannend kaasje. De kaas is rood van kleur en bijzonder van smaak. De pestokaas is gemaakt met verse tomaat en rode pepers . Dit maakt de kaas krachtig en vol romig van smaak met een pikante nasmaak. 

Productnaam:          Pesto Piccante
Soort kaas: koemelk
Leeftijd: ca.6 weken
Gewicht: ca. 4 kg
Mosterdkaas

De combinatie kaas en mosterd heeft geen lange toelichting nodig. Deze kaas valt vaak in de smaak. Heerlijk op brood, lekker in het vuistje en bijna onmisbaar op de kaasplank.

Productnaam: Mosterd kaas
Soort kaas: Hollandse kaas
Leeftijd: ca. 10 wkn
Gewicht: ca. 4 kg

 

Passendale Classic

Passendale is een smeuïge, romige kaas in de vorm van een boerenbrood. Herkenbaar aan de gele kleur en witte korst. Een heerlijk kaasje voor bij de borrel, met name bij een lekker speciaalbiertje. 

Productnaam: Passendale
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Half harde kaas 
Melksoort: Koe
Calvados

Calvados is een witschimmel specialiteit. Deze camembert van rauwe melk wordt gedrenkt in het pulp van de Calvadosvaten. Hierna rijpt het kaasje verder, doordat de kaas al vroeg gedrekt wordt in het pulp krijgt de kaas een intense smaak. Drink bij dit heerlijke kaasje een lekkere port.  

Productnaam: Calvados
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witschimmel
Melksoort: Koe
Saint Nectaire

Saint Nectaire is een heerlijke kaasje uit de Auvergne. Het zuivel is romig en vol, de smaak ik nootachtig en een beetje aards, Tjidens de rijping op roggestro onwikkelt de korst zich natuurlijk en wordt deze met pekelwater gewassen. De korst van de Saint Nectaire verandert naarmate hij langer rijpt. Een jonge Saint Nectaire heeft een grauwwitte korst, hoe langer de kaas rijpt, hoe donkerder de korst. 

Productnaam: Saint Nectaire
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Half hard 
Melksoort: Koe
Royal des sources

Royal des Sources is een witte korst kaas uit de Vogezen. Het zuivel is zacht en romig. 

Productnaam:                Royal des Sources                    
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Witte korst kaas
Melksoort: Koe
Roomkaas Ananas, Roomkaas Gember

Deze heerlijk roomkaas zit handig verpakt in een stevige staaf. Hierdoor is hij gemakkelijk in plakken te snijden. In de smaken, ananas of gember, heerlijk op een toastje, brood of in een salade. 

Productnaam:                 Roomkaas Ananas, Roomkaas Gember   
Soort kaas: Hollandse kaas
Type kaas: Zachte kaas
Melksoort: Koe
Rambol

Rambol is een zachte gesmolten roomkaas met stukjes rauwe walnoot. 

Productnaam: Rambol
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Smeltkaas
Melksoort: Koe
Rambol

Rambol is een zachte gesmolten roomkaas met stukjes rauwe walnoot.

Productnaam: Rambol
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Gesmolten roomkaas
Melksoort: Koe
Mozzarella

Mozzarella is een verse Italiaanse koemelk kaas. Heerlijk zacht en romig. Ideaal voor een salade, tosti of te smelten over een gerecht. 

Productnaam:                 Mozzarella                            
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Zachte kaas
Melksoort: Koe
Gorgonzola

 

Gorgonzola is een karakterestieke blauwe, Italiaanse kaas. Deze kaas heeft een uitgesproken smaak en heeft veel toepassingmogelijkheden; van dessert- tot smeltkaas. 

Productnaam:                  Gorgonzola                              
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Blauwe kaas
Melksoort: Koe
Abondance au lait cru

Abondance is een heerlijk, rauwmelkse kaas gemaakt in de Haute-Savoie. De kaas heeft een nootachtige smaak en kan goed worden gebruik in bijvoorbeeld een kaasfondue. 

Productnaam:                Abondance au lait cru                      
Soort kaas: Franse kaas
Type kaas: Harde kaas 
Melksoort: Koe
Bûche du Pilat

Bûche du Pilat is een hele romige witschimmelkaas. Met zijn fijne textuur en romige kaas is dit de ideale kaas op de kaasplank of om te smelten over gerechten. 

Productnaam:                Bûche du Pilat
Soort kaas: Buitenlandse kaas
Type kaas: Zachte kaas
Melksoort: Koe                                                           

Adres

Copenweg 47
3411NX
Lopik