50 jaar

Kaashandel van der Stok

1 maart 1974 – 1 maart 2024

LOPIK • Kaashandel Van der Stok heeft op 1 maart 2024 op grootse wijze het 50-jarig jubileumfeest gevierd op hun locatie in Lopik. Samen met personeel, familie, vrienden en zakelijke relaties werd er in een grote tent geproost op de succesvolle, achterliggende halve eeuw. Hoogtepunt voor de 250 gasten was het verrassingsoptreden van zanger Jan Smit.

Historie

Het familiebedrijf is gestart op 1 maart 1974 door Gerrit van der Stok. Nu, 50 jaar later, blijft de inmiddels 78-jarige oprichter actief betrokken bij het bedrijf en legt volgens eigen zeggen nog steeds “kruiwagens vol goede raad bij de ingang neer”. Gerrit startte in 1974 op een kraampje op de vrijdagmarkt in Arnhem onder de toren van de Eusebiuskerk, nog steeds een van de markten waar de kaashandel te vinden is. Samen met zijn vrouw Gerda bouwde hij de zaak verder uit.

Overname

In 2005 is het bedrijf overgenomen door dochter en schoonzoon Sandra en Patrick Rietveld, de huidige directie van de onderneming. Het bedrijf staat nu op tien weekmarkten, met name in Midden-Nederland. Met een team van 25 personeelsleden adviseren ze over de lekkerste kazen voor op brood of over een zorgvuldig samengestelde kaasplank voor bij de borrel. Tevens zijn ze de trotse eigenaar van de gezellige kaaswinkel in het centrum van Lopik.

Groothandel

Naast het verkopen van kaas aan de consument wordt er kaas geleverd door heel Nederland aan winkels, ambulante handelaren en groothandels. “De rijdende trein waar Patrick en Sandra in 2005 met de overname zijn ingestapt, hebben ze in de afgelopen jaren in een hogere versnelling gezet,” vertelt oprichter Gerrit van der Stok vol trots.

Import en export

Kaashandel van der Stok importeert sinds een aantal jaar dagelijks kaas uit het Franse Rungis, dat bekend staat als de wereldwijde koploper in authentieke, verse producten. Tevens is rechtstreeks contact met leveranciers uit Italië, Zwitserland en Spanje. Patrick Rietveld vertelt: “Ook de export binnen Europa wordt steeds bepalender voor de omzetgroei.”


Stichting Jabulani Kids Zimbabwe

Sandra Rietveld sluit af: “We kijken terug op een heel mooi jubileumfeest waar we een prachtig bedrag hebben opgehaald voor Stichting Jabulani Kids Zimbabwe (www.jabulanikids.nl ).”